ODELO ČINI ČOVEKA?

DIZAJN SAJTA vs FUNKCIONALNOST

Tokom naše dugogodišnje prakse primetil smo da je ljudima jako važan početni izgled sajta odnosno prvi utisak pri ulasku na sajt. U želji da što bolje impresioniraju posetioce programeri „su prisiljeni“ da koriste format, boju, font, animaciju ili video, ne vodeći mnogo računa o „težini“ sajta. Danas niko ne voli sajt koji se sporo učitava. Tipičan posetilac sajta utroši do 10 sekundi da pronađe sadržaj. Ako ne uspeva – odmah nastavlja na sledeći sajt.

Kod pripreme poslovnog sajta nije lako usaglasiti kompromise za lepo, brzo, ispravno, uspešno. Ovo je vrlo značajno kod novijih sajtova koji nemaju ni pedigre niti reputaciju. Preporuka je da startujete skromnije sa akcentom na suštinu i poruku sajta uz razumevanje publike, sa vidljivim stilom i konceptom kompanije. Treba osmisliti jednostavan i atraktivan LOGO-tip sa direktnom porukom i definisati 1-2 kompanijske boje u čijim nijansama ćemo vaš novi sajt pripremiti.

Crno-tamniji dizajn? Bolje beli-svetliji sajt? Teško pitanje jer direktno uslovljava izbor slika, raspored i boju tekstova. Tamni sajt privlači mlađe korisnike ali i nameće atmosferu skupoće i ekskluzive, što vi sada možda i ne želite. Usluge grafičkog dizajnera nisu jeftine, ukoliko poželite luksuzan i unikatan sajt! Verovatno ste već videli  pogodan sajt koji bi mogao biti polazna osnova vašeg budućeg sajta. Predstavite nam vaše ideje.

Ne kloniramo tuđe sajtove niti ubacujemo gotove uzorke (templejte) jer koristimo vaše autentične tekstove uz originalne fotografije. Sajt stvaramo postupno ni iz čega a vlasnik sajta ima dnevni pregled toka razvoja sajta i uvek direktno može da sugeriše promene. Takvom interakcijom dolazimo brže do nulte verzije sajta spremnom za Internet.

NAJBOLJI IZGLED SAJTA PREMA VAŠOJ DELATNOSTI

UGOSTITELJSTVO, TURIZAM

Veći ugostiteljski objekti, manji objekti brze hrane, turističke agencije, hoteli, rentacar agencije, kafići.

PROIZVODNJA, POLJOPRIVREDA

Privredni subjekti koji imaju proizvodnju i prodajnu mrežu a nije im spremna internet prezentacija.

KANCELARIJSKE USLUGE

Knigovodstvene agencije, advokatske kancelarije, razna poslovna udruženja, uslužne organizacije.

SERVIS, OPREMANJE

Usluge servisiranja i popravke, manja preduzeća ili specijalizovanje zanatske radnje, preduzetnici.

UMETNOST, ARHITEKTURA

Projektni biroi u građevinarstvu i arhitekturi, slikari, inženjerski projekti u mašinstvu i elektrotehnici.

AUTORSTVO, EDUKACIJA

Povoljno za blogere, influencere, književnike ili novinare koji objavljuju tematske radove u nizu.

IZBOR GLAVNOG PROGRAMA

za najzahtevnije

POSEBAN SAJT

Nesumnjivo da postoji nešto mnogo bolje od onog što nam je već dovoljno dobro.